fredag 1. juli 2011

Gin & Tonic Sorbet

(Scroll for English)

Her tror jeg vi har min nye favoritt-sommerdessert... Da jeg så overskriften "Gin & tonic sorbet" i Good Food magazine var jeg bare nødt til å prøve meg! Jeg har litt mer gin i enn oppskriften sa, men det synes jeg den tålte fint. En kule av denne sorbet'en er jo også perfekt som såkalt "palate cleanser", eller "mellomrett", og for mannen og meg ble det den perfekte "pick-me-up" etter en lang dag - veldig forfriskende :)



I think this is my new favourite summer dessert... When I saw the heading "Gin & Tonic sorbet" in Good Food Magazine I just knew I had to make it! I use a little more Gin than the recipe suggested, but I think it could handle it ;-) A scoop of this sorbet is also a perfect "palate cleanser" between dishes, and for hubby and myself it was the perfect "pick-me-up" after a long day - incredibly refreshing :)

Du trenger: (ca 6-8 porsjoner)
400 g sukker
4 dl vann
4 dl tonic water
3/4 dl gin
finrevet skall av 1 lime, pluss juicen
finrevet skall av 1/2 sitron, pluss juicen
+ ekstra skiver av lime og sitron til frysing/dekorering
1 eggehvite

Ha sukker og vann i en kasserolle, varmes opp til sukkeret er oppløst. Skru opp varmen og kok i 1 minutt. Ta kasserollen av varmen, avkjøles litt.
Ha tonic'en i en bolle og tøm sukkersirupen over, sett bollen i kjøleskapet til blandingen er helt avkjølt.
Når blandingen er helt kald, ha i gin og lime/sitron skall og saft, og hell over i en plastboks (Tupperware el.l.) og sett boksen i fryseren. La den stå der til blandingen er halvfrossen, eller litt slush-aktig, ca 2-3 timer.
Ha eggehviten i en bolle og visp den litt med en gaffel til den blir litt "skummete".
Skrap den slushete isen og eggehviten over i en food processor, kjør motoren noen sekunder , hell deretter alt tilbake i plastboken. Sett den tilbake i fryseren og la den stå der til sorbet'en er frossen.
Frys også noen skiver sitron og lime, f.eks på en tallerken med litt plastfolie over.
Skrap over i dessertskåler eller boller, og pynt med en skive lime og sitron.




You'll need: (about 6-8 servings)
400 grams sugar
400 ml water
400 ml tonic water
75 ml gin
zest and juice of 1 lime
zest and juice of 1/2 lemon
+ extra slices to freeze
1 egg white


Put the sugar and water in a pan and warm over low heat until the sugar has dissolved. Turn up the heat and boil for 1 minute.
Take the pan off the heat to cool slightly.
Pour the tonic water into a bowl and add the sugar syrup, place in the fridge until cold.
When the tonic mix is cold, add the gin and lime/lemon zests and juice. Pour into a plastic container (such as Tupperware or so) and place in the freezer for about 2-3 hours, or until semi frozen "slush".
Froth the egg white with a fork.

Remove the slush from the feezer and put into a food processor with the egg white, pulse to blitz together, just for a few seconds. Quickly pour back into the plastic container and freeze until solid.
Also freeze extra slices of limes and lemons.
Serve the sorbet scooped into dessert bowls or glasses, topped with lemon and lime slices.
















2 kommentarer:

  1. My mouth is watering at the thought of how refreshing this would be Maria. I'm not much for drinking, but crunching? That I am very keen on;)

    SvarSlett
  2. Then I know you'll love this, Coby! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...