tirsdag 3. januar 2012

Klemetinsalat
(Clementine salad)


Denne salaten/desserten/frokosten er perfekt i januar; den er frisk, sunn og full av antioksidanter. Dette er jo egentlig ikke en "oppskrift", men jeg liker å bruke klementiner og granateple så mye som mulig nå som de fortsatt er i "sesong".

This salad/dessert/breakfast is perfect for January; fresh, healthy and packed with antioxidants. It isn't a recipe, really, but I like to use clementines and pomegranates as much as possible now that they're still "in season"!


Porsjonsstørrelsen her kommer an på hvor mange dere er, om du lager det til dessert eller frokost, og om du skal ha noe mer ved siden av. (Den er forresten veldig god som følge til is..;-)
Hvs du skal spise fruktsalaten til frokost så lag den kvelden før og nyt den etter f.eks en skål med müsli.

The portion size here depends on how many people you are and whether it'll be dessert or breakfast, and whether you're serving something alongside. (It's very nice with ice cream, by the way ;-)
If you're having it for breakfast, make it the night before and eat after a bowl of müsli, for instance.


Du trenger:
klementiner
granateple(r)
(jeg bruker ca 2 klementiner per pers, og ca 1 granateple per 2-4 personer. Granateplene varierer så veldig i størrelse..)
evt. litt limejuice

Bruk en skarp kniv og skjær vekk skallet og den hvite hinnen på klementinene, deretter skjær dem i skiver.
Ta fram en bolle og en tresleiv, så skjærer du granateplet i to (horisontalt). Hold et halvt granateple om gangen med snittsiden ned mot bollen, og slå på utsiden med tresleiva. Da vil frøene "regne" ut og ned i bollen.
Ha klementinskiver og granateple-"perler" på fat eller i skål. Klem over litt limejuice hvis du vil ha ytterligere litt friskhet.
Nyt!


You'll need:

clementines
pomegranate(s)
(I use approx. 2 clementines per person and 1 pomegranate per 2-4 servings. Pomegranates come in different sizes..)

a squirt of lime juice, optional

Using a sharp knife, cut off the peel and outer membrane, then cut into slices.
Bring out a bowl and a wooden spoon, then cut the pomegranate in half. Hold half a pomegranate over the bowl, cut side down, then bash it with the wooden spoon. The seeds will now "rain" into the bowl. Repeat with other half.
Place clementine slices and pomegranate "pearls" on a plate or in a bowl and drizzle with a little lime juice, if using. 

Enjoy!






4 kommentarer:

  1. Jeg har klementiner liggende jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke til, så takk for tips! :) Ser godt ut :)

    SvarSlett
  2. Takk for det, Mira! Hvis klementinene du har begynner å gå på siste verset kan du klemme over litt limejuice til slutt for å gi dem et lite "kick" :)
    Maria

    SvarSlett
  3. I'm making this with oranges today. Love that knife technique, which makes the fruit look more appealing! :)

    SvarSlett
  4. I agree, Marie! This will be lovely with oranges :)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...