torsdag 31. mai 2012

Mandelkjeks med appelsin
(Almond and orange biscuits)

Disse små kjeksene passer godt til en kopp kaffe eller te, og siden podene er glade i å bake diverse kjeks/cookies blir det ofte bakt slike ting her. Denne oppskriften inneholder ikke hvetemel eller gluten, så disse mandelkjeksene kan også serveres til de med glutenallergi/intoleranse. 


I like these little biscuits with a cup of coffee or tea, and since my boys love to bake biscuits and cookies we make them quite often around here. This recipe doesn't contain any wheat flour or gluten, hence they are suitable for people suffering from gluten allergy/intolerance.

Du trenger:
200 g smør, mykt
125 g sukker
revet skall av 1/2 appelsin
225 g mandelmel (fåes i f.eks helsekost)
Til pynt: rosa Candy Melts (fåes her), eller sjokolade, smeltet
evt. sjokoladehjerter eller annen pynt

Sett ovnen på 170 C, og gjør klar to stekebrett med bakepapir.
Ha smør, sukker og appelsinskall i en bolle, mix dette til det blir lyst og kremete. Bruk gjerne en håndmixer el.l. Rør inn mandelmel til det er godt blandet inn.
Trill valnøttstore kuler av deigen og sett utover brettene, klem dem litt flatere med fingrene eller baksiden av en skje.
Stekes ca 15 minutter, de skal få littegrann farge i kantene.
Avkjøles på rist.
Når kjeksene er kalde så kan de pyntes og søtes opp med litt smeltet Candy Melts eller sjokolade. Hvit sjokolade er også veldig godt til disse. Bruk en teskje om gangen og "rist" den litt fram og tilbake over kjeksene så får du stipene jeg fikk her. Jeg satte et lite sjokoladehjerte oppå der igjen.




You'll need:
200 g butter, soft
125 g sugar
grated zest from 1/2 orange
225 g almond flour (available in health food shops)
To decorate: Candy Melts or chocolate, melted
mini chocolate hearts, optional

Preheat oven to 170 C, line two baking trays with baking paper.
Put the butter, sugar and orange zest into a bowl, mix until light and creamy. You could use a hand held electric whisk for this job. Stir in the almond flour until thoroughly combined.
Roll walnut sized balls from the dough and place onto the prepared trays. Flatten slightly using your fingers or the back of a spoon.
Bake for about 15 minutes, until slightly darker around the edges.
Transfer to a wire rack to cool.
When the biscuits are cool you can decorate and sweeten with some melted Candy Melts or chocolate. White chocolate is very good with these. If you want to acheive the stipes I made here, use a teaspoonful at a time and "shake" it back and forth above the biscuits. I also placed a tiny chocolate heart on top.








2 kommentarer:

  1. Hei. Prøvde oppskriften, men kakene minnet mest om havreflarn-og ikke kjeks.

    SvarSlett
  2. Hei Tove-Lise, brukte du malte mandler kanskje, istedet for mandelmel? Da vil de nok bli endel tynnere. :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...