mandag 4. juni 2012

Kylling med sitron
(Lemon chicken)

Jeg er tilbake etter å ha tilbrakt helgen i Liverpool - en utrolig fin by med mange bra butikker! Kofferten min inneholdt nok mer kjøkkenutstyr og bakegreier enn klær da vi dro hjem derfra i går... 
Jeg fikk også anledning til å treffe venner som bor der borte, tusen takk til Janet og Phil for den varme (og sprudlende!) velkomsten! (Man skjønner forøvrig at man reiser sammen med barn når man er i hotellrommet i et kvarter før man oppdager at det står en isbøtte med en flaske champagne på bordet...)
Men nå er det mandag igjen, og denne kyllingretten er en gave for travle hverdager: hiv alt i formen, sett den i ovnen og kos deg med middagen vel vitende om at det blir lite å vaske opp etterpå.


I'm back after spending the weekend in Liverpool; a lovely city with lots of nice shops! I have to admit that my suitcase contained more kitchen gear and baking stuff than clothes when we returned...  
I also had the chance to catch up with some friends who live there, thank you Janet and Phil for the warm (and bubbly!) welcome! (By the way, you know you're travelling with kids when you're in a hotel room for 15 minutes before noticing a champagne bucket on the table...)
But Monday's here again, and this chicken dish is a one-pan wonder: throw it all in the pan, put it in the oven and enjoy dinner knowing that you won't have a lot of washing up to do.



Du trenger:
(2 porsjoner)
2 kyllinglår
olivenolje
1 sitron
1 ss honning
salt og pepper

Sett ovnen på 180 C.
Ringle litt olivenoljen i bunnen av en ildfast form og legg i kyllingbitene.
Bland juicen av sitronen + honning i en liten bolle og tøm dette over.
Del de halve sitronskallene i to igjen og legg dem i formen også, de gir god smak.
Krydre med salt og pepper og sett formen i ovnen i ca 30 minutter, eller til kyllinglårene er gjennomstekt og skinnet har fått farge.
Servér kyllingen med den friske sitron/honning-"marinaden" som har samlet seg i formen, og f.eks en grønn salat og litt ris eller potetmos.



You'll need:
(2 servings)
2 chicken thighs
olive oil
1 lemon
1 tbsp honey
salt and pepper

Preheat oven to 180 C.
Drizzle a little olive oil into an oven proof dish, then place the chicken pieces skin side up.
In a small bowl mix the juice of the lemon with the honey, then pour this over the chicken pieces.
Quarter the juiced lemon and place those in the dish too for extra flavour.
Season with salt and pepper and roast in the oven for about 30 minutes or until the chicken is cooked and the skin is golden.
Serve the chicken and the lemony juices with a green salad, some rice and/or mashed potatoes.









5 kommentarer:

  1. Liverpool er en fantastic by :-)
    Takk for mange gode oppskrifter!

    SvarSlett
  2. Kan man lage denne med lår fileter eller brystfileter? Har en man som ikke takler bein i maten, selv ikke store kotelett eller kylling bein.

    SvarSlett
  3. Her måtte jeg nesten bli følger!! Ser ut som det er masse spennende oppskrifter, det får vi jo aldri nok av. Småkakene uner her ser gode ut. Ha en strålende mandags kveld og tskk for titten =)

    SvarSlett
  4. Helt enig, Aboxof-chocolate!

    Hei Kine, du kan godt bruke lår- eller brystfileter, men det vil bli tørrere og mindre "kraft" i formen etter steking. Det kan også hende at 30 minutter i ovnen blir for mye, sjekk kjøttet underveis :)

    SvarSlett
  5. Takk for det, Salige Lavendel! :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...