søndag 2. mars 2014

Sjokoladesnurrer


Så var fastelavnssøndagen her igjen. Tradisjonelt skal man jo ha boller fylt med mandelmasse og krem, men siden ingen av mine små er særlig glad i dette så blir det oftest en annen variant.. Jeg laget denne gangen boller med litt sjokolade "i svingene", og det ble veldig populært hos mine, både de to små guttene og den voksne gutten.. ;) 


Du trenger:
(ca 25-30 boller)
6 dl melk
100 g smør
1 pk tørrgjær
4 ss sukker
ca 1,5 liter hvetemel
150 g sjokolade, hakket
1 egg, til pensling

Varm melk og smør sammen, enten i en bolle i microen eller i en kjele. Bare varm nok til at smøret akkurat smelter og blandingen er lunken ("fingervarm"). Rør inn gjær og sukker.
Rør inn akkurat nok mel til at deigen kommer sammen og kan knas, det er ikke sikkert at du trenger alt, prøv deg fram. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok, deigen bør eltes i minst 5-7 minutter.
Sett deigen til heving med et klede over til den er blitt dobbelt så stor.
Finn fram kjevla og strø litt mel på arbeidsbenken, du trenger ganske stor plass. Kjevle ut deigen nokså tynt til du har et slags rektangel.


Dryss over hakket sjokolade, så jevnt fordelt som mulig.
Rull sammen rektangelet, start fra langsiden, til du har en lang rull.
Bruk en skarp kniv og skjær rullen i ca 2 cm tykke "skiver", legg dem med snittflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett. (Du trenger nok to brett.)
Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 20 minutter, sett samtidig ovnen på 200 C.

Når sjokoladesnurrene er ferdig hevet pensles de med egg, stekes deretter midt i ovnen (200 C) i ca 13-15 minutter.
Avkjøles på rist før de nytes, helst fortsatt lunkne.. Egner seg fint til frysing.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...