fredag 31. oktober 2014

Granola bars med hvit og mørk sjokolade


Våknet til frost i gresset i går morges, så nå er vi virkelig på god vei mot vinter. Disse granolabarene lager jeg hele året rundt for å ha tilgjengelig i fryseren, de er kjekke å ta fram når man skal på tur med ungene, som mellommål når man trenger en "pick-me-up", eller kanskje hvis man en dag ikke rekker å spise frokost.






Du trenger:
(ca. 18 biter)

150 g smør
50 g lyst brunt sukker
150 g lys sirup
250 g havregryn (jeg bruker en blanding av store og lettkokte)
150 g blandede frø og/eller nøtter (jeg bruker solsikkefrø, linfrø, gresskarfrø og hakkede mandler)

100 g mørk sjokolade
50 g hvit sjokolade

Sett ovnen på 180 C og kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir.
Ha smør, brunt sukker og sirup i en stor kasserolle og varm sakte opp til alt smelter.
Ta kasserollen av varmen og hell i havregryn og frø/nøtter. Rør til alt er godt blandet.
Ha blandingen over i formen og trykk den utover i et jevnt lag.
Stekes i ovnen i ca 25 minutter, la den deretter avkjøles i formen.

Smelt mørk og hvit sjokolade i hver sin skål. Tøm over den mørke sjokoladen og bre den utover. Ha deretter den hvite sjokoladen over i klatter her og der, eller ringle over så det blir et fint mønster.

Avkjøles til sjokoladen har stivnet, så er det bare å skjære i biter og nyte med en kopp varmende drikke. Egner seg godt til frysing.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...